Zonwerende folie

 

zonwerende folie1


Doordat het klimaat veranderd, worden de zomers als de winters steeds zonniger.  Dit zorgt er dan ook voor, dat het te warm word in de leef of werkomgeving. Wat resulteert in minder functioneren van werkend personeel, of lekker genieten van je serre aan huis.
Ook al heeft men een aircosysteem, toch kan men doormiddel van de folie, heel wat geld besparen op de energiekosten. Doordat de airco beduidend lager of zelfs uit kan. 

Wanneer de ruimtes een glazen dak hebben zoals serres, lopen de temperaturen vaak extreem hoog op. Tevens heeft men vaak last van het felle zonlicht, welke je doet verblinden.

Met onze warmtewerende folies zorgt men ervoor dat het binnenklimaat onder controle blijft. Een van onze
 folies levert zelfs een 86% warmtewering op! Hierdoor bespaart men niet alleen op energiekosten,  maar creeert men ook een prettigere thuis of werksfeer in de betreffende ruimtes. Nog een voordeel is dat onze folies het felle zonlicht dimt.

Daarbij is het van belang, dat het heldere zicht n
aar buiten behouden blijft. Dit wordt door screens of zonweringen vaak belemmert. Met onze folies
 zorgt men ervoor dat het contact met de buitenwereld behouden blijft. Tevens is een bijkomend voordeel, dat men er niks aan hoeft te doen, wat  wel bij de zonwering of screens  het geval is. Deze moeten vaak voordat het gaat waaien of regenen, weer netjes opgerold zijn. Met onze folies heeft U er dus geen omkijken meer naar. Het betreft dan ook een duurzame investering.


Waarom
Glasfolie? 


Tot 86% warmtewerend.

Duurzaam, airco kosten besparend.

Dimt schitteringen en fel licht.

Behoud helder zicht naar buiten.

Isolerende werking (s'winters).

Lange levensduur.

 Hieronder ziet U enkele voorbeelden.

Onze meest voorkomende is de 63% zonwerende glasfolie, deze weert de warmte goed en dimt de felle schitteringen. Tevens blijft men een mooi helder zicht naar buiten houden en dat zonder teveel daglicht in te leveren.

 

 

  • zonwerendefolie1
  • zonwerendefolie2
  • zonwerendefolie3
  • zonwerendefolie4

 

Vervolgens gebruiken we voor de extreme situaties zoals bedrijfspanden en daken van serre's de 86% zonwerende glasfolie, deze weert de zonnewarmte uitermate goed en dimt de felle schitteringen, zodat mijn weer prettig op de beeldschermen kan kijken. Ook hier blijft men een mooi helder zicht naar buiten houden, zonder teveel daglicht in te leveren.

 

  • zonwerendefolie1
  • zonwerendefolie2
  • zonwerendefolie3
  • zonwerendefolie4

 

  


Voor meer voorbeelden klik gallerij werkzaamheden.

Beter licht, goed zicht

Zonwerende folie laat daglicht normaal toe maar sluit hinderlijke straling en schittering buiten. Er ontstaat een adequaat werklicht zonder warmte-instraling, waarbij hinderlijke schittering op beeldschermen wordt gereduceerd. Hierdoor wordt een betere en minder vermoeiende werksfeer bereikt. Het zicht naar buiten blijft bij daglicht praktisch onverminderd.

Warmtewinst in de winter

Zonwerende folie werkt ook van binnen naar buiten. Dit betekend dat in de winter het warmteverlies door de ramen naar buiten met ca. 19% to 30% wordt gereduceerd, dus minder verwarmingskosten en meer thermische behaaglijkheid.

Besparing airco kosten in de zomer

Zonwerende folie verminderd het doorlaten van zonnewarmte door het glas waardoor airconditioninginstallaties aanzienlijk minder hoeven te werken. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk prettig klimaat en wordt op de stroomkosten en onderhoud kosten van de airco enorm bespaard. In veel gevallen is de aanschaf van een dergelijke installatie overbodig of kan een veel kleinere installatie volstaan.

Veiligheid

Zonwerende folie heeft als bijkomende, belangrijke eigenschap veiligheid. Bij ruitbreuk wordt glas door een sterke folie en de krachtige lijmlaag bijeen gehouden. Het gevaar en de overlast van rondvliegende messcherpe glassplinters wordt zo tot een minimum beperkt. Bij inkijk verminderende warmte werende folie word de inkijk van buiten naar binnen verminderd, waardoor kostbare inventaris maar ook aanwezige personen niet of nauwelijks meer zichtbaar zijn. Dit verhoogt niet alleen de privacy maar ook de veiligheid voor aanwezige kostbare inventaris.

Onderhoud

Zonwerende folie vergt geen extra onderhoud. De ramen kunnen gewoon normaal gewassen worden, echter zonder borstel of schuurmiddel. Een zeem en handwarm water zijn doorgaans voldoende.

Conclusie

Zonwerende folie werken constant het hele jaar door zonder bediening systeem, en veroorzaken geen kosten van gebruik. Niet alleen een milieu vriendelijke oplossing maar ook een economische oplossing. Hinderlijk zonlicht wordt geweerd, dit direct vanaf de eerste zonnestraal waardoor opwarming direct wordt voorkomen, en het zicht op bijvoorbeeld beeldschermen goed blijft. 's Winters bij storende laagstaande zon hoeven de gordijnen niet gesloten te worden vanwege de schittering, en kunt u een graadje lager stoken omdat u ca. 19% to 30% minder warmte verlies heeft door het glas. Met zon koelende folie heeft u veiliger glas, bij glasbreuk, al dan niet opzettelijk, wordt het glas bijeen gehouden en ontstaat er geen onbelemmerde doorgang. Letsel en overlast door messcherpe glassplinters wordt tot een minimum beperkt. Zonkoelende folie wordt snel aangebracht, zonder storend hak of breek werk. De aanbrengkosten zijn in vergelijk met andere oplossingen erg laag en er ontstaan geen vaste gebruik kosten. Het zicht naar buiten blijft gehandhaafd waardoor ook op de werkplek het contact met buiten mogelijk blijft. Een mens vriendelijke, economische en milieu vriendelijke oplossing.

bt-contact

telefoon: 0616359090